Известие

Collapse
No announcement yet.

Странно тропане отпред

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странно тропане отпред

Здравейте, имам малко неприятен шум в предницата. Докато карам и най-вече по инерция или с бавна скорост се чува един шум все едно се удря нещо ( като желязо) в друго такова....Много странно и натрапчиво. При по-висока скорост това нещо не се чува ...
    Имах проблеми със накрайниците и ми скърцаше,когато завивах. Смених ги и се оправи всичко..но това си остана,а мислех че и то ще изчезне...Уви! Някакви идеи? Шарнири долни носачи??? Възможно ли е...сменил съм много скоро тампони на стаб. щанга..както и горните носачи. Накрайиците както казах...само амортесьори не съм и долните преди 4 години ми бяха на рециклаж ( при Жан в София) и беше сменен по 1 тампон на тях....

Благодаря предварително
    Алфа Ромео 156 1.8 ТС 2000г.

Като за начало и без пари, провери дали са ти затегнати добре колелата.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Ами не би трябвало...онзи ден смених накрайниците и това го имаше преди да свалят гумите и сега отново Мисля,че не е от това...преди време имах подобен проблем и то шума беше страшен...(добре че не се пребих някъде)

Comment

Биалетки, тампони стаб щанга/това че са скоро сменяни не значи че вече не са се разбили.Аз дадох по 22 лв за тампони и след няма два месеца тропаха повече от старите.Слагаш жигулски и забравяш/, виж да няма някой излязъл, малко вероятно.Провери всички болтове на магарето особено дългите в роговете.Казвали са ми че при смяна на горни носачи обръщат болтовете на тампоните им та следващия път да е по-лесно и в тоя случай трябвало да се скъсят с 10 мм иначе опирали в пружините.Не съм сигурен в това само съм чувал.Кормилната рейка стегната ли е към магарето.Амортисьорите, въобще огледай всичко.На мен веднъж ми бяха забравили да стегнат джантите, не тропаше ама се чудеше накъде да иде.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Ами там където ходя съм много доволен от момчетата ...и до сега всичко което са ми правили и диагностицирали е било без грешка. Сега след смяната на накрайниците човека каза че всички видове луфтове ... и т.н. са както трябва. Лично за него напрежението в предницата на колата е сериозно и нещо малко което на пръв поглед не се хваща може да издава тези отвратителни звуци...И затова исках да видя тук дали някой не е имал подобно да даде идея Но е много странно и натрапчиво. И най-вече когато е по инерция да не кажа че винаги когато е по инерция колата се чува

Comment

При мен беше от биалета и пак така в сервиза ми казаха , че всичко е наред. Свали ги от колата и направи няколко километра без тях да видиш дали чука. Също тампоните на стаб. щанга , ако са сменени с оригинални, спокойно може да ги хвърлиш в кофата и да си сложиш едни от лада (без да ги режеш) . Като за начало опитай да разбереш , от коя страна точно тропа и залягай в канала с един лост и пробвай наред. Долните носачи за 4 години , ако си минал едни 80 000 км по нашите кратери е напълно нормално да са сдали багажа. А горен носач съм разбивал чисто нов за има няма 2000 км. и една уцелена малка дупка. Всико е теория на вероятностите. Или намери някой от форума да ти погледне колата или залягай сам. В сервизите няма да ти отделят 2 - 3 часа за обстоен преглед при положение , че ще вземат 20 лв за смяна на нещо си.
            Last edited by zaryto; d.m.y г., 01:57.
            Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
            За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

Те тия биалетки не съм ги сменял ...сигурно само те останаха плюс амортесьорите..и карета Но с това почукване което чувам почти нон-стоп все си мисля за долните носачи...Ще трябва да намеря някой който да я погледне обстойно ако тия мойте не могат тия дни...

Comment

Преди време бях сложил едни рециклирани долни носачи, които ми дадоха с колата и след 1-2 месеца каране такова пукане и чукане настана , че ти бедна фантазията.И при мен беше точно по инерция и по бавна скрост.
                Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Да да..именно С по-голяма скорост не се усеща...по-бавно ужас...все едно нещо се удря в друго нещо .... А са ми рециклирани преди 4 години сигурно...като нищо са заминали 30к км може би съм минал...време е за немските май май

Comment

Working...
                  X